Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τζιπάκος - τάδε έφη Νο 3 (από 22-6-2011)


Βασικό παρακλάδι της αρίας φυλής, εδώ, η παπαρία φυλή, η δικιά μας, έχει ανάγκη αυτές τις τυχοδιωκτικές προσωπικότητες (νωρίτερα μιλούσε για τον Καρατζαφέρη) που σταβλίζονται εκεί, στο άντρο της δημοπρασίας στο Σύνταγμα, του πλέον διεφθαρμένου κράτους της υφηλίου.
Μπαίνει μία ξανθιά σ’ ένα ζαχαροπλαστείο ν’ αγοράσει γλυκά για τον αδελφό της που γιορτάζει, ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ η ξανθιά, θαυμάστρια της Μανωλίδου και με ποσοστά εθνικοφροσύνης αντιστρόφως ανάλογα του IQ της, πολύ ψηλά. Ζητάει από το ζαχαροπλάστη η ξανθιά ένα γλυκό που να ταιριάζει, λέει, στην ψυχοσύνθεση του αδερφού της. Την κοιτάει περίεργα αυτός. «Αυτά εδώ τι είναι;», ρωτάει η ξανθιά. Ο αδιάφορος πωλητής της λέει «αυτά είναι τρουφάκια». «Δηλαδή», ρωτάει η ξανθιά, «τι τρουφάκια;» «Είναι», λέει, «κρέμα σοκολάτα από μέσα κι απέξω έχει τρούφα σοκολάτα». «Όχι, όχι», λέει η ξανθιά, «τα’ άλλα δίπλα;» «Τα’ άλλα δίπλα», της λέει ο ζαχαροπλάστης «είναι εκλεράκια, κρέμα σοκολάτα μέσα-έξω». Δεν της αρέσουν ούτε αυτά της ξανθιάς και δείχνει τα επόμενα. «Αυτά», λέει ο ζαχαροπλάστης, «είναι κωκάκια», και η ξανθιά ενθουσιάζεται. «Αυτά θα πάρω! Ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση του αδερφού μου. Όλοι οι φίλοι του κοκάκια τον φωνάζουν!»
Η εθνικοφροσύνη, ο πατριωτισμός, το οπαδιλίκι γενικότερα είναι ενδείξεις αυξημένης πουστόζης, νεκροφιλίας, κοπρολαγνείας, παιδοφιλίας και άλλων τοιούτων κρυφών παρεκκλίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου