Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Την ακοή του έχασε δημοσιογράφος εξαιτίας κρότου-λάμψης
Εξαιτίας χειροβομβίδας κρότου-λάμψης που έπεσε δίπλα του στη διάρκεια της κινητοποίησης της 15ης Ιουνίου, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του και από τα δύο αυτιά του. Μάλιστα, καθώς ο δημοσιογράφος, που κάλυπτε ρεπορτάζ για την κινητοποίηση, προσπαθούσε να φτάσει με τα πόδια στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς της ομάδας «Δέλτα».

Την απερίφραστη καταδίκη της για το γεγονός εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για «ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και
για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της».

από:
http://www.tvxs.gr/news/%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-%CE%BC%CE%BC%CE%B5/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%88%CE%B7%CF%82


Επίσηςαπό:

Επίσης

Για ξυλοδαρμό ηλικιωμένων


Την ώρα που οι συντάξεις περικόπτονται δραματικά, την ώρα που η ζωή των ηλικιωμένων στη χώρα μας οδηγείται στην εξαθλίωση, όχι μόνο με τα οικονομικά μέτρα αλλά και με την παντελή έλλειψη πρόνοιας από την πλευρά του κράτους, η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφάσισε τη φυσική τους εξόντωση με σωματική βία, αναφέρει μεταξύ άλλων η οργάνωση «Γραμμή Ζωής».
Τη φωτογραφία ενός ηλικιωμένου ο οποίος τρέχει κρατώντας την ελληνική σημαία ενώ τα ΜΑΤ τού επιτίθενται δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο σωματείο τηλεειδοποίησης και βοήθειας στο σπίτι. Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει μάλιστα πως «όταν στο κράτος άνδρες των ΜΑΤ, οπλισμένοι σαν αστακοί, επιτίθενται σε ηλικιωμένους έχει καταλυθεί η ηθική τάξη, έχει αποσυντεθεί ο κοινωνικός ιστός, έχει χαθεί με ευθύνη της πολιτείας κάθε έννοια σεβασμού και ασφάλειας».
Ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τη διερεύνηση του περιστατικού ξυλοδαρμού του ηλικιωμένου άνδρα από τα όργανα της τάξης και την απόδοση ευθυνών. Καλούν όλους τους ηλικιωμένους, οι οποίοι υπέστησαν απρόκλητη σωματική βία από τα αστυνομικά όργανα στο αθηναϊκό κέντρο την περασμένη εβδομάδα, να καλέσουν στο 1065 για να καταγραφεί η προσωπική τους περιπέτεια. Οι εθελοντές της οργάνωσης αναλαμβάνουν δωρεάν την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου