Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κουκλοθέατρο Ανταμαπανταχού...Ζήτω η ποιότητα!




Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου ,κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες, και έχει έδρα στα Βασιλικά της Β.Εύβοιας.
Το εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας ξεκίνησε το 1990 και το 1994 (λίγο μετά την μόνιμηεγκατάστασή μας στα Βασιλικά ) έγινε αυτό η κύρια επαγγελματική μας απασχόλησηπαίρνοντας μέρος σε εμπορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις .Παράλληλα με το κατασκευαστικόκομμάτι της δουλειάςμελετούσαμε τις θεατρικές δυνατότητες της κούκλας με εξειδίκευσηστις μαριονέτες με σκοινιά.
Έτσι στήθηκε ο κουκλοθίασος"ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" .
Από το 1996 δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα (Κιλκίς) και στην Ευρώπη (Γαλλία, Πορτογαλία,Σερβία, Ιταλία,Τενερίφη και Κύπρο).Περιόδευσε στην Ελλάδα και Κύπρο στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου , της μουσικής και του τσίρκου ( Nenad Jelic, Άγαμοι θύται, Luca Regina κ.λ.π ).
Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε Δήμους και διεθνή φεστιβάλ , με την Αβάθμια εκπαίδευση και την Ν.Ε.Λ.Ε.
Διοργάνωσε επί 3 συνεχή έτη (1999-2001) 2ήμερες συναντήσεις κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη , το “Πολιτιστικό καλοκαίρι 2007” στα Βασιλικά και "Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου 2008" στα Βασιλικά -Πευκί ,με παραστάσεις κουκλοθέατρου
και αφήγησης παραμυθιού.
Από το 1996 ασχολείται αποκλειστικά με την λεπτομέρεια στον χειρισμό της μαριονέτας και χρησιμοποιεί την παντομίμα ως μέσο για την αφήγηση και την επικοινωνία κουκλοπαίκτη –κούκλας- κοινού.
Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίχτης-κουκλοποιός, τα τελευταία τρία χρόνια σπούδασε "Σωματικό θέατρο" στην ομάδα "Πλεύσις" με τον Αντώνη Κουτρουμπή. Η παράσταση "σόλο για τρείς"είναι η πρώτη ατομική του δουλειά.
από   http://www.antamapantahou.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου